Evankeliumia gospelin sävelin

1.10.2014

Teksti: Heli Haring

Kuva: Merja Halonen

Kuopiolainen Gospelband Sade on vuodesta 2012 alkaen vienyt evankeliumin ilosanomaa eteenpäin musiikin keinoin.

Suomenkielistä gospelia esittävä bändi haaveilee saavansa ohjelmistoonsa edes yhden hepreankielisen kappaleen.

”Se olisi aivan upeaa. Toivottavasti onnistumme siinä”, bändin basisti ja taustalaulaja Jone Pekkarinen kertoo.

Pekkarisen lisäksi bändissä esiintyvät Kirsi Ylönen, Päivi Kokkonen, Juha Heinonen ja Mervi Heinonen.

Miten bändi sai alkunsa, Jone Pekkarinen?

”Juha Heinonen ja minä soitimme aikaisemmin tanssimusiikkia. Meillä molemmilla oli ristiriipukset kaulassa ja aloimme sitten jutella keskenämme, että hengellinen musiikki voisi olla meidän juttumme. Molemmat kokivat, että maallisen musiikin kuviot oli jo nähty.”

Onko keikkoja riittänyt?

”Keikkapyyntöjä on tullut enemmän, kuin mitä pystymme tekemään. Itseäni lukuun ottamatta muut bändin jäsenet käyvät kokopäiväisesti töissä, joten se rajoittaa jonkin verran keikkailua. Eri puolilla Suomea olemme kiertäneet kirkoissa ja hengellisissä tapahtumissa. Kuopion alueelle pystymme lähtemään kyllä melko lyhyelläkin varoitusajalla. ”

Oletteko jo levyttäneet?

”Ensimmäinen promolevy on tehty ja isompi on tulossa vähän myöhemmin. Nyt on materiaalin työstäminen meneillään. Meistä viidestä neljä on sellaisia, jotka osallistuvat säveltämiseen ja sanoittamiseen. Mietimme kristillisiä aiheita, ja niistä sanoitukset sitten kumpuavat. Emme tee gospelia rahasta, vaan rakkaudesta.”

Millaista palautetta olette saaneet?

”Kannustavaa palautetta on tullut, mikä tietysti ilahduttaa. Esiintyessä on aistinut, että yleisö tykkää. Erityisen mukavalta on tuntunut, että sellaiset alan konkarit kuin Jukka Leppilampi ja Nina Åström ovat kehuneet bändin raikasta otetta.”