Kirkko ihmisten keskellä

3.9.2014

Teksti: Minna Siikaniva

Kuva: Tuija Hyttinen

Kolmannen kerran järjestetty Kirkonmäki juhlii  -tapahtuma on mainio osoitus siitä, että kirkon kannattaa jalkautua sinne missä ihmiset jo valmiiksi liikkuvat. Olla mukana sekä arjessa että juhlassa. Tänäkin vuonna koko Kuopion yhteinen juhla keräsi yhteen kaikenikäisiä ihmisiä. Kirkonmäellä, Tuomiokirkossa ja Vanhassa Pappilassa oli runsaasti kävijöitä.  Tapahtuman järjestänyt oppilaitostyö esitteli samalla syksyn tulevaa toimintaansa. He toivottivat myös uudet kaupunkiin muuttaneet opiskelijat tervetulleiksi.

Lähes vuoden toiminut Arkki on merkityksellinen paikka kävijöille ja vapaaehtoisille päivystäjille. Syksyn myötä toiminta pääsee taas täyteen vauhtiinsa.

Karttulassa järjestettiin kolmatta kertaa Kaiken keskellä Jumala  -tapahtuma. Sen tarkoituksena on tuoda seurakunta näkyviin siellä, missä ihmiset normaalina arkipäivänä kulkevat ja kutsua uusia ihmisiä mukaan.

Edellä mainitut ovat esimerkkejä kirkon uudenlaisista toimintamuodoista. Syksyn alussa seurakuntien erilaiset tutut harrastepiirit aloittavat kautensa. Tarjolla on muun muassa iltapäiväkerhoja, kuoroja, lenkkipiiriä ja sählyä. Vai onko sinulle tärkeintä sunnuntaiaamun jumalanpalvelus, hiljaisuuden messu tai raamattupiiri?  Mitä kirkon työssä arvostat eniten? Minkälaista toimintaa sinä kaipaat omalta seurakunnaltasi?

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa koko kirkon ja oman seurakunnan tulevaisuuteen. Asetu ehdolle seurakuntavaaleihin tai vähintäänkin äänestä sopivaksi katsomaasi ehdokasta. Apuna sopivan ehdokkaan löytämiseksi voi käyttää vaalikonetta, joka aukeaa lokakuun puolivälissä. Kirkon tulevaisuutta rakennetaan nyt.

Seurakuntavaalien teema ”Usko hyvän tekemiseen” muistuttaa meitä siitä, että kirkon tekemä hyvä työ tarvitsee kaikkien jäsentensä tuen.  Tulevaisuudessa joudutaan yhä enemmän tekemään valintoja kahden hyvä asian välillä. Riisiapua vai kriisiapua? Irti huumeista vai irti homeesta? Hymnejä vai hymiöitä?

Mihin hyvään sinä uskot?