Kulissien takana

20.8.2014

Teksti: Heli Haring

Kuva: Ari-Pekka Keränen

Miia Tikkanen hääräsi isosen roolissa Rytkyn ykkösleirillä. Kiinnostus syntyi viime kesänä oman rippileirin aikana. Miia miettii kirkkoa jopa tulevana työpaikkanaan.

”Silloin huomasin, mitä kaikkea isoset pääsevät tekemään. He saavat nähdä sen riparimaailman, joka on kulissien takana .”

Miian ja muiden isosten tehtäviin kuului muun muassa vastata raamattutunneista ja iltaohjelmasta.

”Liian tarkkaa ohjelmaa ei kannattanut laatia, sillä tilaa piti jättää spontaaniudelle. Jokainen ripari on erilainen eikä sama kaava välttämättä toimi kaikkialla.”

Nurisijat innostuivat

Vaikka Miia oli Rytkyllä töissä, se ei totisesti työnteolta tuntunut.

”Olimme hyvin yhteen hiileen puhaltava porukka. Sain itsekin paljon uusia kokemuksia, ystäviä ja ihania muistoja. Ei tuntunut yhtään rasittavalta.”

Miia kertoo olevansa erittäin ylpeä riparilaisistaan.

”Tämä porukka muovautui nopeasti yhteen. Henki oli niin hyvä, ettei kukaan jäänyt ulkopuoliseksi.”

Osa nuorista on jo etukäteen innoissaan rippileiristä, toisille koko homma taas tuntuu olevan pakkopullaa. Näin oli myös Rytkyllä.

”Lopulta kuitenkin myös ne nuivasti suhtautuneet innostuivat leiristä ja sen ohjelmasta. Se oli todella palkitsevaa nähdä.”

”Isosen sydäntä lämmitti myös katsella sitä riemua leiriläisten kasvoilla, kun olimme keksineet jotain mukavaa tekemistä.”

Kuulumisia blogissa

Rytkyn leirillä kirjoitettiin päivittäin blogia, kukin ryhmä vuorollaan.

”Tällä tavalla haluttiin välittää vanhemmille ja ystäville kuulumisia. Vierailupäivä nimittäin jätettiin pois, koska se olisi rikkonut leiriohjelman.”

Vanhemmat olivatkin kuulemma innolla lukeneet blogipäivityksiä.

”Facebookin kautta tuli kommentteja myös niiltä nuorilta, jotka olivat menossa riparille vasta myöhemmin kesällä. Heille blogi antoi esimakua siitä, mitä kivaa on tulossa.”

”Voi hyvinkin olla, että bloggaus on tullut jäädäkseen osaksi ripariohjelmaa.”

Miia mielisi isoseksi vielä ensi kesänäkin.

”Siinä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja verkostoitumaan.”

”Saa nähdä, kuinka käy. Tänä vuonna isoskoulutus oli niin suosittua, etteivät kaikki edes päässeet leireille.”

Seurakunta kuin koti

Miia on ollut mukana seurakunnan toiminnassa jo ihan pienestä pitäen.

”Vanhemmat veivät minut pienenä Siilinjärvellä seurakunnan kerhoon. Siitä se sitten lähti.”

”Myös partioharrastuksen kautta olen ollut läheisessä yhteistyössä tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.”

Miian mukaan seurakunta tarjoaa hienoja mahdollisuuksia ja hyvin monenlaista tekemistä.

”Ei se ole pelkkää kirkonpenkissä pönöttämistä. Monet eivät tiedäkään, miten paljon erilaisia kerhoja, tilaisuuksia ja leirejä seurakunnat järjestävät.”

”Minulle seurakuntaan meneminen on sama kuin kotiinsa menisi. Olen aina tuntenut itseni tervetulleeksi.”

Eipä siis mikään ihme, että Miia miettii kirkkoa jopa tulevana työpaikkanaan.

”Esimerkiksi seurakunnan nuorisotyö kiinnostaa kyllä kovasti.”