Satavuotias Kirkko ja Koti myös verkkolehdeksi

Satavuotias Kirkko ja Koti myös verkkolehdeksi

Kuopion ja Siilinjärven seurakunnat julkaisevat Suomen toiseksi vanhinta seurakuntalehteä. Satavuotias Kirkko ja Koti ei kuitenkaan suostu hidastamaan askeleitaan, vaan sähköistyy nopeasti: syksyn ensimmäinen lehti ilmestyi perinteisen tabloid-kokoisen kotiinkannetun paperilehden lisäksi myös internetissä.

Seurakuntien verkkolehtimaailmaan Kirkko ja koti astelee eturintamassa muiden isojen seurakuntalehtien mukana. Verkkolehtiä julkaisevat esimerkiksi Helsingin Kirkko ja kaupunki, Vantaan Lauri, Espoon seurakuntien Esse sekä Pohjois-Suomen seurakuntalehtenä ilmestyvä Rauhan Tervehdys.

Kahdesti kuukaudessa ilmestyvä Kirkko ja koti on jo vuosia ollut nähtävissä pdf-tiedostona seurakuntien yhteisillä kotisivuilla, mutta nyt lehdellä on oma domain eli verkko-osoite, jossa sisältö on sekä erillisinä juttuina että näköislehtiversiona. Näköislehdestä löytää kaikki samat asiat kuin paperilehdestäkin ja se näyttää samalta – selailu vain tapahtuu verkossa. Kirkko ja koti -verkkolehti on rakennettu Kotimaa-yhtiöiden Sujuu-julkaisujärjestelmällä.

Verkkolehden julkaisujärjestelmä mahdollistaa juttujen edelleen linkittämisen ja somessa eli sosiaalisessa mediassa tykkäämisen. Verkossa hyvä sisältö jää elämään eikä päädy pelkästään paperinkeräykseen. Somessa Kirkko ja koti on Facebookissa sekä Twitterissä. Verkkolehden rinnalla seurakuntien yhteiselle kotisivulle toimitetaan jatkuvasti tietoa tapahtumista ja uutisista sekä ajoittain pieniä reportaaseja seurakuntien tapahtumista.

Tärkeintä on elämän jakaminen. Juttuvinkkejä otetaan jatkuvasti vastaan osoitteessa **@**. Jos tunnet kristityn ihmisen, jolla on tarina ja joku kosketus jossakin elämänsä vaiheessa Kuopion seudulle, vinkkaa vaikka Kirkko ja koti -FB-inboxiin tai sähköpostiin. Tai kerro, mitä haluaisit lehdestä lukea: mikä innostaa, mikä inhottaa, missä tapahtumassa haluaisit toimittajan ja kuvaajan kautta olla mukana!

Kirkko ja Koti sähköisenä

Facebookissa: www.facebook.com/kirkkojakoti