Kirkonmäki juhlii taas

20.8.2014

Teksti: Minna Siikaniva

Kuva: Universal Music Finland

Kuopion ev.lut seurakuntien yhteinen nuoriso- ja oppilaitostyö järjestää perjantaina 29.8. Tuomiokirkon kirkonmäellä ja sen läheisyydessä olevassa Vanhassa Pappilassa, Kirkonmäki juhlii -tapahtuman. Kolmannen kerran järjestettävä juhla on kerännyt paikalle aiempina vuosina reilut 1000 ihmistä. Se on osa Kuopio juhlii -tapahtumaa.

Kolmannen kerran järjestettävä juhla on kerännyt paikalle aiempina vuosina reilut 1000 ihmistä. Se on osa Kuopio juhlii -tapahtumaa. Tapahtumapaikat ovat Tuomiokirkon mäellä ja sen läheisyydessä olevassa Vanhassa Pappilassa.

”On välttämätöntä, että kirkko jalkautuu enemmän ihmisten pariin, sinne missä ihmisiä on muutenkin liikkeellä. Siksi haluamme olla osa Kuopio juhlii -tapahtumaa. Toiminta eri organisaatioiden ja Kuopion kaupungin kanssa on meille tärkeää, painottaa oppilaitospastori Panu Pohjolainen.

”Kirkonmäki ja Vanha Pappila tarjoavat loistavat puitteet kaikenikäisten ihmisten kohtaamiseen.  Tapahtuma on hyvin yhteisöllinen, lauletaan ja toimitaan muutenkin yhdessä. Kohtaamiset ovat helppoja ja luontevia.  Ajankohta on meille mitä mainioin, syksyn toiminta on juuri alkanut” kertoo johtava oppilaitospastori Raimo Hakkarainen.

”Palaute aiemmista tapahtumista on ollut pelkästään positiivista ja kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Samalla voimme esitellä toimitilat, syksyn toimintaa ja tietenkin myös itsemme.  Toivomme, että tavoitamme erityisesti paikkakunnalle muuttaneet tätä kautta”.

Jesse Kaikuranta ja veisukahvila

Tuomiokirkon mäellä on alue, jossa on erilaisia toimintapisteitä lapsille ja perheille.  Siellä voi tavata taikurin, askarrella ja seurata musiikkiperformanssia Vuoropuhelua Maan ja Taivaan välillä.

Tuomiokirkossa esiintyy muusikko Jesse Kaikuranta, joka esittää konsertissa uutta tuotantoaan. Kaikuranta on toiminut Kirkon Ulkomaanavun lähettiläänä vuonna 2013.

Vanhassa Pappilassa on avoinna veisukahvila, jossa lauletaan Punaisen laulukirjan helmiä. Tunnelmaa virittää Jarkko Maukosen houseband. Paikan päällä voi tutustua myös Kirkon Ulkomaanavun näyttelyyn.

Kirkonmäki juhlii 29.8.

Tapahtumiin on vapaa pääsy

Kirkkopuisto klo 17.00 – 20.00.

Tuomiokirkko Jesse Kaikuranta, konsertti klo 19.00.

Veisukahvila, Vanha Pappila, Kuninkaankatu 22, klo 18.00–22.00, houseband säestää klo 20.00 alkaen.