Sadepäivän Riemua

18.6.2014

Teksti: Heli Haring

Kuva: Tuija Hyttinen

Riemu-festivaali Kuopion satamassa oli täynnä toimintaa, iloa ja elämyksiä. Edes kolea sää ei karkottanut osanottajia.

Näillä leveysasteilla asiat ovat usein vain pukeutumiskysymyksiä. Se kävi selväksi helatorstaina Kuopion seurakuntien järjestämässä, lapsille ja perheille suunnatussa Riemu-tapahtumassa. Lämpöasteet olivat hädin tuskin plussan puolella ja taivaalta vihmoi välillä vettä, mutta se ei menoa haitannut. Matkustajasatamaan oli saapunut satoja ihmisiä – pipoin, hanskoin ja kumpparein varustautuneina.

”Tämä on aivan uskomatonta. Säästä huolimatta paikalla on todella paljon ihmisiä, ja tunnelma on korkealla”, eräs tilaisuuden järjestyksenvalvojista hehkutti.

Eläinystävien juhlaa

Yksi tapahtuman vetonauloista oli Pikku Kakkosesta tuttu Katti Matikainen, joka keräsi lavan edustan täyteen niin isoja kuin pieniäkin kuulijoita. Esiintymistaukojen aikana Katti Matikainen saikin poseerata kymmenissä yhteiskuvissa ja jakaa nimikirjoituksia ihailijoille.

Sympaattinen kissahahmo ei suinkaan ollut Riemun ainoa eläinvieras. Paikalle oli kutsuttu myös kaikkiaan kuusi ”kaverikoiraa”, joita sai käydä rapsuttelemassa ja halailemassa.

Hieman harvinaisempi eläintuttavuus oli Cami-niminen alpakka, joka ei päässyt etenemään montaakaan metriä ilman, että sen ympärille kerääntyi uteliaita lapsia. Iina Ruija pysähtyi poikiensa Aaronin ja Oskarin kanssa silittelemään Camin paksua turkkia. He saivat kuulla, että Cami asuu Maaningalla, jossa tällä on peräti kaksi vaimoa.

”Tulimme vasta äsken tänne satamaan. Tarkoitus olisi kierrellä ja katsella kaikessa rauhassa, mitä mielenkiintoista täältä löytyy”, Iina Ruija kertoili.

”Sain esitteen tapahtumasta ja ajattelin, että vaikuttaa tosi kivalta. Ennen lähtöä vielä soitin tapahtuman järjestäjälle ja kysyin, onko tämä peruttu huonon sään takia. Onneksi ei ollut!”

Lettuja ja kirpparilöytöjä

Elisa Bogdanova oli Toni-poikansa kanssa pysähtynyt tutkimaan lastenvaate- ja lelukirppiksen tarjontaa.

”Tein hyviä löytöjä, muutama peli ja tyttärelle pari leluhevosta.”

Rattaissa torkkuva Toni oli äidin mukaan tykännyt eniten onkimisesta.

”Olimme Riemussa myös viime vuonna, kun tapahtuma järjestettiin Kirkkopäivien yhteydessä. Se oli mukava kokemus ja siksi halusimme tulla tälläkin kertaa.”

Tara Viljala oli päättänyt lämmitellä kylmässä säässä parhaalla mahdollisella tavalla eli syömällä höyryävää lettua.

”Kasvomaalaus oli ehkä kaikkein mukavinta. Ja Katti Matikainen myös”, tyttö tuumasi pienen pohdinnan jälkeen.

”Olisi kyllä kauhean kiva, jos tällainen tapahtuma järjestettäisiin uudestaankin. Tulisin varmasti.”

Festaripäivän aikana oli mahdollista myös muun muassa kilpailla keppihevosilla, pelata pöytälätkää, ajella vossikalla, painaa rintanappeja ja viivähtää satutuokiossa.