Metsäkirkko hiljensi ennen miesten Jukolaa

Metsäkirkko hiljensi ennen miesten Jukolaa

18.6.2014

Teksti ja kuva: Erika Suominen

Viikonlopun Jukolan Viesti Kuopion Vehmersalmella sai suunnistajat ja katsojat hyvin liikkeelle. Lauantaina kello 21 eli vain vähän ennen miesten viestin lähtöä, oli mahdollista hiljentyä Metsäkirkossa. Syvähiekan kesäteatteri täyttyi metsiä myöten kansanlaulukirkkoon.

Jollain oli reppu selässä, toisella suunnistuskamppeet jo valmiiksi päällä. Sekalainen seurakunta: juuri sellainen kuin me olemme. Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen puhui juuri siitä. Jokainen ihminen on arvokas ja olemme kaikki samanarvoisia Jumalan silmien edessä. ”Emme pelastu tekojemme emmekä voittojemme mukaan, vaan yksin armosta.”

Piispa toppuutteli suunnistajia: Ankarakin kilpailu on pohjimmiltaan leikkiä. Jumalan luoma ihminen on leikkivä ihminen.” Hän toivoi myös, että ihmiset liikkuisivat ja pitäisivät huolta terveydestään. ”Iloitaan liikunnasta ja yhdessäolosta.”

Kansanlaulukirkossa lauletaan tuttujen kansanlaulujen sävelillä Anna-Mari Kaskisen sanoin. Metsä raikui, kun ihmiset lauloivat tuttuja kansanlauluja. Liturgina on Järvi-Kuopion kirkkoherra Reijo Leino ja piispa Jari Jolkkonen saarnasi. Piispa kertoi, että hänellä on omakohtaisia kokemuksia siitä, kun putoaa kartalta ja tekee puolen tunnin pummin. Kirkkokansaa nauratti. Tänä vuonna Piispan Poijjat oli lopputuloksissa kunniakkaasti 1025. Itseoikeutettuna ankkurina joukkueessa oli Jari-piispa.