Katolinen kirkko vihittiin käyttöön

14.5.2014

Teksti: Heli Haring

Kuva: Tuija Hyttinen

Kuopion Männistön vanha kirkko on nyt virallisestikin katolinen Pyhän Joosefin kirkko.

Komeat vihkimisjuhlallisuudet järjestettiin toukokuun alussa. Kirkko oli täynnä läheltä ja kaukaa saapuneita vieraita. Heistä valtaosa oli katolisia.

”Pelkästään Helsingistä tuli täysi bussilastillinen osallistujia”, Katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti kertoi.

Männistön vanhan kirkon myynti aiheutti paljon keskustelua kuopiolaisten keskuudessa ja siksi tilaisuuteen oli saapunut myös monia paikallisia luterilaisen kirkon jäseniä.

”Kuulun itse tuomiokirkkoseurakuntaan, mutta täällä on tullut käytyä aikoinaan sisälähetyspiirin kokouksissa. Rakennus on siis hyvin tuttu”, Leena Karppinen selvitti.

”Ystäväni on katolinen ja tulin tänne häntä tapaamaan. Samalla haluan tietysti nähdä, millaisia muutoksia kirkkoon on tehty.”

Mitään suurta yllätystä Karppinen ei kuitenkaan kokenut kirkon sisätiloja katsellessaan.

”Alttaritaulu on erilainen. Ja näköjään koko alttari on valkoinen. Muuten en äkkiseltään huomaa mitään muutoksia. Ei tänne mielestäni radikaaleja uudistuksia ole tehty.”

Karppisella itsellään ei ole vahvaa tunnesidettä Männistön vanhaan kirkkoon.

”Mutta tietysti ymmärrän, että monille männistöläisille kirkon myynti oli vaikea paikka.”

”Hyvä asia on, että tämä säilyi kuitenkin kirkkona ja tänne ovat tervetulleita muutkin kuin katoliset.”

Vihkimessun suoritti Helsingin katolinen piispa Teemu Sippo.