Mihin hyvään sinä uskot?

Mihin hyvään sinä uskot?

16.4.2014

Teksti ja kuva: Esko Taskinen

Seurakuntavaalien keskustelutilaisuuksia on järjestetty kaikissa Kuopion seurakunnissa. Tilaisuuksiin kutsuttiin viime vaalien ehdokaslistojen asiamiehet, nykyiset luottamushenkilöt ja kaikki asiasta kiinnostuneet.

Järvi-Kuopion kirkkoherra Reijo Leino iloitsi siitä, että Juankoskella järjestetyssä tilaisuudessa oli osallistujia kaikista kahdeksasta alueseurakunnasta. Alueella tarvitaan vaalilautakuntaan jokaisesta seurakunnasta yksi jäsen ja hänelle varajäsen.

”Kahdeksan alueseurakuntaa ovat väestömäärältään erikokoisia. Kaikkia kohdellaan päätöksenteossa tasapuolisesti. Edellisissä vaaleissa oli hyvä tilanne, sillä valituiksi tuli henkilöitä jokaisesta alueseurakunnasta”, kertoi Leino.

”On tärkeää, että listat kertovat avoimesti painopisteistään. Ehdokkaita toivotaan erityisesti nuorten joukosta lisää. Listavaihtoehdoista olisi hyvä olla tieto seurakunnan toimistossa hyvissä ajoin. Näin ehdokkaat voivat valita, mille listalle haluavat asettua ehdolle”, painotti Leino.

Vaalilautakunnat on valittava 31.5 mennessä. Ensimmäinen kokous on pidettävä viimeistään 1.8.

Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.

Ennakkoäänestys on 27.10.–31.10.

Varsinainen vaalipäivä on isänpäivänä 9.11.

Äänestää saavat seurakunnan jäsenet, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta 9.11.2014 mennessä.

Viralliset lomakkeet vaaleja varten ovat saatavissa seurakuntien toimistoista ja niitä saa myös tulostettua
www.seurakuntavaalit.fi