Virsi on kortilla

Virsi on kortilla

2.4.2014

Teksti: Aliisa Lukkari-Lohi

Virsikonsertteja järjestettiin Kuopion kouluissa maaliskuussa. Koulut saivat ennakkotehtäväksi piirtää kuudesta eri virrestä kortteja. Samalla virret tulivat tutuiksi jo ennen konserttia. Konsertissa posteljooni keräsi oppilaiden kortit.

Järvi-Kuopion seurakunnan, Kaavin kanttori Aliisa Lukkari-Lohi ja nuorisotyönohjaaja Olli Inkinen kiersivät kouluja torstaina 13.3. Mukana oli myös Tuusniemen nuorisotyönohjaaja Markku Holopainen. Olli oli posteljooni, joka yllättäen sai kirjeitä, vaikka yleensä jakaa niitä. Jokainen kirje liittyi teemaltaan johonkin ennakkotehtävän virteen. Esimerkiksi yksi kirje tuli Kirkon ulkomaanavulta, jossa kerrottiin Filippiineillä annetusta katastrofiavusta ja kuopiolaisten rahoilla rakennetusta tuhannen oppilaan koulusta Kongoon. Kuvat noilta alueilta kertoivat varmasti kuitenkin vielä enemmän kuin kirje. Sitten laulettiin Kuule, Isä Taivaan, pyyntö tää.

Mieleenpainuvin kirje oli ehkä kuitenkin Jari-piispan videokirje, jossa oppilaat saivat tervehdyksen piispalta. Piispa kertoi, mikä on hänen työnsä tarkoitus, esitteli piispansauvan ja johdatteli arvuutellen oppilaat virteen Jeesus, sinä itsekin olet ollut pieni, joka sitten laulettiinkin piispan säestyksellä.

Riemussa nähdään taas

Katti Matikaisen kirje muistutti, että hän on myös tulossa Riemu-tapahtumaan. Kuuden kirjeen ja kuuden virren muodostama konsertti kertoi siitä, mikä on kristittyinä suhteemme luontoon, perheenjäseniin, koulukavereihin ja Jumalaan. Koululaiset osasivat ja lauloivat virret reippaasti.

Virsikortteja on mahdollista ostaa helatorstaina 29.5. Kuopion satamassa järjestettävässä Riemu-tapahtumassa. Korttien myyntituotto menee kehitysmaiden lapsille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Riemu – Lasten ja Perheiden Festivaali Kuopion Satamatorilla helatorstaina 29.5.2014 klo 12–16.