Ystävyys kantaa

19.3.2014

Teksti: Minna Siikaniva

Kuvat: Timo Hartikainen

Kalevalanpäivän kunniaksi kansallispukuja ja kansanlauluja

Iloinen puheensorina täyttää Valkeisten Korttelikerhon kokoontumistilan joka toinen viikko. Naurua ja hauskaa yhdessäoloa on koettu jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Elämänkokemusta kerholaisille onkin kertynyt aika lailla, sillä keski-ikä on 85 vuotta.” Kokoontuminen alkaa hartaushetkellä. Hengellinen puoli on tärkeä tekijä”, kertoo Liisa Voutilainen.

Hän on Leena Taskisen ja Mirja Muhosen kanssa yksi vapaaehtoisista vetäjistä. ”Lisäksi pidämme aina tietokilpailun. Se pitää mielen ja aivot virkeänä. Tietokilpailu on yleensä valitun teeman ympärillä. Kalevalan päivän kunniaksi päätettiin pukeutua kansallispukuihin. Tänään on siis vuorossa Kalevala-aiheisia kysymyksiä ja lisäksi laulamme kansanlauluja. Kerholaiset ovatkin varsinaisia tietäjiä ja tuntuu, että opimme itse eniten”, ohjaajat jatkavat.

Alarivissä: Liisa Voutilainen, Kaija Huusko, Elsa Partanen, Anni Rissanen, Martta Ahonen, Saimi Huuskonen Ylärivissä: Raija Keränen, Leena Taskinen ja Mirja Muhonen. Laulajien joukossa näkyvät muun muassa Karstulan ja Kaukolan kansallispuvut sekä Aino- ja Feresi-kansanpuvut.

Kotona jaksamisen tukena

”Yhdessäoloon kuuluu oleellisesti myös kahvihetki ja kuulumisten vaihto. Huolestumme heti, jos joku joukosta ei saavu paikalle. Yhteinen ystävyys kantaa. Se on valtava tuki myös kotona jaksamisessa ja tuo paljon iloa arkeen. Toivomme todella, että toimintaamme tuetaan ja meille löytyy jatkossakin kokoontumispaikka”, kerholaiset toteavat yhteisesti.

Seuraavan kerran teemaksi kaavaillaan paikallista Hanna Partasta ja tarjolla on tietenkin kalakukkoa. Kerholaiset ovat anteet vetäjille palautetta tapaamisista. Yhteisenä toiveena on mahdollisimman lyhyt ja ytimekäs ohjelma, jotta siihen jaksaa keskittyä. Aikaa pitää olla myös naurulle ja laululle. Pian ilmaan kajahtaakin teemaan sopivasti: Arvon mekin ansaitsemme Suomen maassa suuressa.