Elämäni Isät

Elämäni Isät

19.3.2014

Tunnen olevani etuoikeutettu. Pienestä lapsesta saakka olen saanut tuntea Jumalan, Taivaan Isän rakkauden. Kristillinen kasvatukseni alkoi kotoa ja vahvistui pyhäkoulun, uskonnon opetuksen ja rippikoulun myötä vuosien saatossa. Myöhemmässä elämäni vaiheessa sain ilokseni mahdollisuuden opiskella teologiaa yliopistossa.

Minulla on edelleen säilynyt myös hyvin emotionaalinen lapsen usko. Jumala merkitsee voimakkaasti tunnetasolla Taivaan Isää, joka rakastaa minua sellaisena kuin olen. Isää, jonka puoleen voin aina rukouksin kääntyä.

Oma isäsuhteeni on erittäin lämmin ja läheinen. Rakas isäni Martti on ollut minulle tärkeä tuki ja turva kaikkina elämäni aikoina. Hän on aina kannustanut minua. Hänellä on rajaton luottamus siihen, että pystyn mihin tahansa. Olemme jakaneet yhdessä elämäni ilon ja surun hetket. Olen oppinut häneltä paljon.

Isoisäni Sakari opetti minut kunnioittamaan luontoa ja arvostamaan perinteitä. Hän ei puhunut paljon, mutta lämmin katse välitti sitäkin enemmän lämpöä ja aitoa välittämistä.

Kummi on kutsuttu vanhempien rinnalla pitämään huolta lapsesta. Arvokas tehtävä on lapsen puolesta rukoileminen. Vanhempani valitsivat kummikseni Leon, joka kannusti minua erityisesti opintojen pariin. Kesäisin kävimme kalastamassa ja silloin opin hiljaisuuden merkityksen. Aina ei tarvita sanoja.

Isyyden muotoja on monenlaisia. Isä ei välttämättä ole mukana joka päivä lapsensa arjessa. Tapaamiset voivat olla rajallisia tai niitä ei ole ollenkaan. Tueksi tarvitaan tällöin muita aikuisia. Isähahmo voi olla myös isoveli, opettaja, nuorisotyönohjaaja, urheiluvalmentaja tai ystävällinen naapuri. Sellainen turvallinen aikuinen, joka osaa olla oikealla tavalla aidosti läsnä lapsen elämässä. Pieneltäkin tuntuva ele, katse, keskustelu tai yhdessä vietetty hetki voi antaa nuorelle arvokkaan muiston ja tuen, joka ohjaa elämässä oikeaan suuntaan.

Seurakunta on omalla toiminnallaan mukana tukemassa perheitä. Yhteistyötä tehdään myös vapaaehtoisten kanssa. Heidän apunsa on erittäin arvokasta.

Kiitos Isä Taivaan ja kiitos isät maan. Teitä tarvitaan.

MINNA SIIKANIVA