Kaikkea kivaa hiihtolomalla

Kaikkea kivaa hiihtolomalla

Kuopion kaupunki tarjoaa lapsille ja nuorille hiihtolomaviikolla 3.–9.3. vauhtia, tekemistä ja työpajoja. Supersyysloma- ja Hyperhiihtoloma saivat hopeaa vuonna 2011 kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuissa.

Mitä tapahtumaa ei ainakaan kannata ohittaa, Kuopion kaupungin kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman?

”Keskiviikon 5.3. The Outsider -esitystä Kulttuuriareena 44:ssä. Siinä teatteri, elokuva ja teknologia kohtaavat taikuuden ja klovnerian. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen kokemus! Maksuton esitys nuorille on klo 14. Nuoremmille lomalaisille on tiistaina 4.3. Pitkiä pellavia -laskiaistapahtuma Kuopion korttelimuseossa.”

Monettako kertaa ohjelmaa järjestetään? Mistä idea lähti liikkeelle?

”Hyperhiihtoloma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja sitä ennen Supersyysloma vuonna 2010. Takana oli silloinen kaupunginvaltuusto. Toiveena oli, että Kuopion kaupunki järjestäisi yhteistyössä järjestöjen kanssa mukavaa tekemistä lapsille ja nuorille syys- ja hiihtolomien aikana.”

Millaiset tapahtumat ovat olleet suosittuja?

”Hallit, museot, nuorisotalot ja leirit ovat houkutelleet paljon osallistujia.”

Millaista ohjelmaa on tarjolla tänä vuonna?

”Perinteisesti kaupungin liikuntahalleihin on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille arkisin ennen klo 16, samoin kaupungin museoihin on vapaa pääsy alle 18-vuotiailta. Museoissa järjestetään työpajoja ja tapahtumia. Halleissa on liikuntaleirejä ja kansalaisopistossa mm. taidetalviloma. Nuorisotaloilla on mielenkiintoista tekemistä mm. sumopainia ja pelejä. Myös KalPa tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Tappara-otteluun lauantaina 1.3. alle 15-vuotiaille.”

Onko ohjelmaa Kuopion ulkopuolella?

”Vehmersalmen nuorisotalolla Majakassa on ohjelmaa kouluikäisille ja Nilsiässä pidetään nuorille talvileiri. Vehmersalmella ja Karttulassa taiotaan ohjatusti kierrätysmateriaaleista omia keppikavereita. Maaseutualueilta toivotaan ideoita seuraavia lomia ajatellen. Samoin halutaan haastaa järjestöt ja seurakunnat mukaan järjestämään ohjelmaa koulujen lomien aikana.”

Onko lasten ja nuorten toiveita otettu huomioon?

”Sitä voisimme kehittää seuraavia lomia ajatellen.”

Teksti ja kuva

HANNA KARKKONEN