Yhteisvastuu: ”Ihminen on luotu rakkautta varten”

Yhteisvastuu: ”Ihminen on luotu rakkautta varten”

Nina Åström konsertoi Kaavilla Yhteisvastuun hyväksi.

Nina Åström on monelle tuttu suomalainen laulaja ja lauluntekijä, joka edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2000 kappaleellaan A Little Bit. Harvempi tietää, että hän tuli uskoon 33 vuotta sitten ja on sen jälkeen kiertänyt julistamassa Jumalan rakkautta ympäri maailmaa ja kotimaata.

”Ei riitä, että tyydytetään vain ihmisen fyysiset tarpeet. Se ei tee meistä onnellisia. Ihminen on luotu enempään: rakkautta varten. Että rakastamme itseämme ja toisiamme ja Jumala rakastaa meitä.”

Nina Åström on huolissaan, että ihmiskunta on kääntänyt selkänsä Jumalalle jo Raamatun alkulehdiltä asti. ”Meissä on Jumalan kokoinen aukko. Jokaisella on pääsy Jeesuksen kautta Jumalan luo.”

Yhdessä kitaristi Kimmo Suomelan kanssa Nina Åström pistäytyi Kaavin kirkossa ja seuraavana päivänä Kaavin palvelukeskuksella. Kirkossa oli reilut sata kuulijaa ja palvelukeskuksen aula täyttyi lähinnä vanhuksista.

Diakoni Pirjo Julkunen totesi avauspuheenvuorossaan palvelukeskuksella, että alueseurakunta halusi tarjota musiikkihetken, jossa saadaan olla Taivaanisän lähellä ja kämmenellä.

Konserttikiertueita vankiloihin

Nina Åström on työskennellyt lähes 30 maassa. Vuonna 2001 Ilkka Puhakka ja Reijo ”KlinuLoikkanen pyysivät häntä mukaansa konsertoimaan Venäjän vankiloihin. Sittemmin Åström on tehnyt säännöllisesti konserttikiertueita vankiloihin ja huumeparantoloihin lähinnä entisen Neuvostoliiton maissa. Kotikaupungissaan Kokkolassa Nina Åström on toiminut Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä.

”Ensimmäiselle vankilakeikalle lähtö tuntui jotenkin pelottavalta, mutta siellä tuntui kuin olisin tullut kotiin. Ihmiset ovat ihmisiä joka paikassa. Vankilassa olot ovat tietenkin erityisen rankat varsinkin, kun mennään Suomen rajojen ulkopuolelle.”

Nina Åström muistuttaa, että vaikka olemme erinäköisiä eri puolilla maailmaa, niin silti kaikki ihmiset ovat samanlaisia ja Jumalan kuvia.

Kokkolalainen Nina Åström on vieraillut Itä-Suomessa ennenkin, mutta nyt hän aikoo kiertää Suomessa entistä enemmän. Lähiaikojen matkat suuntautuvat myös ulkomaille ja silloin kohteena ovat Ukraina ja Venäjä.

ERIKA SUOMINEN