Neulamäkisten olohuone

Neulamäkisten olohuone

Kuva Hanna Karkkonen

Neulamäen kirkolla Vesurikujalla toimii asukastupa, johon voi arkisin tulla klo 8.30–13 juttelemaan ja kahvittelemaan. Parina päivänä syödään yhdessä ja leipäavustusta jaetaan pääsääntöisesti maanantaina ja torstaina. 30 vuotta Neulamäessä elänyt asukastuvan työntekijä Markku Taskinen ottaa iloisesti vastaan jokaisen tulijan.

Mitä työ asukastuvalla antaa?

”Kaikenlaista hyvää! Olin pitkään työttömänä, joten työ on minulle kuin terapiaa. Tuntee itsensä tarpeelliseksi, saa uusia ystäviä ja saamme viettää päivää porukalla. Vakioasiakkaita on kymmenkunta ja paras päivä tähän mennessä oli joulukuussa, jolloin meillä kävi 84 asiakasta. Olen täällä toisia varten. Selvitän asioita, joihin ihmiset tarvitsevat apua. Voidaan yhdessä opetella käyttämään tietokonetta tai etsimään tietoa vaikkapa kalastuksesta.”

Mikä on parasta päivässä?

”Saapua töihin ja lähteä kotiin. Ei vaan, kyllä ihmisten kanssa oleminen ja yhdessätekeminen on tässä työssä parasta.”

Miten löytää mukaan?

”Voit tulla piipahtamaan, vähitellen lähteä toimintaan mukaan ja tutustua ihmisiin. Neulamäkisille löytyy täältä paikka, jossa voi pelailla, syödä yhdessä ja lukea päivän lehdet. Ettei tarvitse olla kotona koko päivää ja jumittua yksikseen. Olemme huomanneet, että tällaiselle tilalle on kysyntää ja toiveena olisi, että voisimme olla avoinna pidempään päivällä.”

Millaisia ajatuksia alkaneesta vuodesta?

”Uuteen vuoteen lähden avoimin ja hyvin mielin. Lupauksia ei tarvitse tehdä, koska raittiina olen ollut kuusi vuotta, tupakkalakkolupauksen tein 15 vuotta sitten. Tulevaan vuoteen voi lähteä luottavaisena, usko Jeesukseen antaa toivon kaikkiin elämän tilanteisiin ja kysymyksiin.”

HANNA KARKKONEN

Neulastuvalla on aloitettu seurakunnan kanssa käsityöpiiri maanantaisin klo 13–15 sekä biljardipiiri torstaisin klo 9–11.