Viestintäkapula vaihtuu

Viestintäkapula vaihtuu

Kuopion seurakuntayhtymä saa helmikuun alussa uuden viestintäpäällikön.

Viestintäpäällikön virkaan viime lokakuussa valittu valtiotieteen ja teologian maisteri Minna Siikaniva on monella tapaa uusien haasteiden edessä.

”Siirryn markkinointiviestinnän parista seurakuntaan ja muutan Helsingistä Kuopioon. Onhan tämä suuri elämänmuutos”, Siikaniva pohtii.

”On kuitenkin hienoa saada vielä uusia mahdollisuuksia. Innokkaalla ja uteliaalla mielellä aloitan.”

Tulevassa työssään Siikaniva haluaa pyrkiä ihmisläheiseen viestintään.

”Yritän panostaa siihen, että kirkon asioista voi puhua myös ihan kansantajuisesti. Kirkon kieli kun saattaa toisinaan vaikuttaa hieman vaikeaselkoiselta.”

Siikaniva kertoo olevansa huolissaan kirkon tilanteesta.

”Kieltämättä nyt eletään murroksessa. Viestintäpäällikkönä haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että ihmiset kokisivat kirkon tärkeäksi.”

Kirkko arjessa mukana

Siikaniva liputtaa moniäänisen kirkon puolesta.

”Saman katon alle mahtuu kyllä eri tavalla ajattelevia ihmisiä.”

Niin ikään kirkon nivoutuminen entistä enemmän osaksi ihmisten arkea saa Siikanivalta kannatusta.

”Mielestäni kirkon tehtävä on olla läsnä niin pyhässä kuin arjessakin. Täällä Kuopiossa Arkki on erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka kirkko voi jalkautua keskelle arjen hyörinää.”

Uudessa virassaan Siikaniva pääsee yhdistämään viestinnän ja teologian.

”Lähdin aikoinani opiskelemaan viestintää, koska haaveilin toimittajan työstä. Työurani olen kuitenkin tehnyt lähinnä markkinointiviestinnän puolella.”

Vapaaehtoistyö Helsingin Tuomamessussa innosti sittemmin teologian opintojen pariin.

”Nyt tuntuukin mukavalta päästä kiinni myös lehtityöhön Kirkko ja koti -lehden päätoimittajana.”

HELI HARING