Arkissa on tilaa erilaisuudelle

Arkissa on tilaa erilaisuudelle

Arkin avajaiset olivat yhtä kansanjuhlaa

Ensimmäisen adventin aattona Kuopion seurakuntien uusi toimipiste Arkki vihdoin avasi ovensa torin alla, kauppakeskus Apajassa.

Väkeä oli saapunut paikalle jo hyvissä ajoin ennen virallisen ohjelman alkua. Glögi ja piparit tekivät kauppansa, kun ihmiset tulivat tuiskulta turvaan.

Ulkopaikkakuntalainen Leena Kokkonen oli liikkeellä lapsenlapsensa Taira Lilienkampfin kanssa.

”Aivan mahtava idea, että seurakunnalla on tällainen paikka ihmisten arkielämän keskellä”, Kokkonen ihasteli.

”Paljon helpompi tänne on tulla kuin kirkkoon. Uskoisin, että varmasti kaikki tykkäävät.”

Arkkiveisussa hittiainesta

Avajaisten aluksi Arkissa kuultiin varta vasten sille omistettu Arkkiveisu, jonka sävel on nuorisokanttori Jarkko Maukosen ja sanat Wilhelmiina Honkasen käsialaa.

Kuka yksin täällä jaksaa, lämmin hymy tuskin maksaa”, Maukonen tunnelmoi.

Veisussa on selvää hittiainesta, sillä moni kävijä halusi saada sanoituspaperin mukaansa.

Maukonen lupasikin toimittaa sanoituksia mitä pikimmiten Arkkiin, josta niitä on jatkossa saatavilla.

Seurakunnan tervehdyksen esitti tuomiorovasti Ilpo Rannankari.

”Monet ovat odottaneet tätä hetkeä kuin lapsi joulupukin tuloa.”

”Minua inspiroi se, että olemme maan alla. Seurakunta ottaa pohjakosketuksen - hyvällä tavalla. Aikoinaan Nooan arkille pohjakosketus merkitsi uuden elämän mahdollisuutta tulvan jälkeen. Sitä samaa mahdollisuutta tämä meidän Arkkimmekin toivottavasti tarjoaa.”

”Emme ole maan alla piilossa, vaan kohtaamassa ihmisiä.”

Odotukset korkealla

Avajaispäivän kävijöiden odotukset Arkin suhteen olivat korkealla. Monilta löytyi jo toivomuksia ja ideoita sen suhteen, mitä Arkki voisi ihmisille tarjota.

”Mielelläni kävisin täällä vaikka hartaushetkissä”, keskustassa asuva Kaarina Tirkkonen pohti.

”Nyt, kun tunnen tänne reitin, niin varmasti tulee aina pistäydyttyä.”

”Avajaistunnelma on ollut mukava. Erityisesti olen tykännyt näistä lauluista, joita täällä on esitetty.”

Satu Markkanen oli liikkeellä tyttäriensä Sofia ja Sanni Järvisen kanssa.

”Olimme matkalla puistoon, kun torilla näimme mainoksen avajaisista ja päätimme piipahtaa katsomaan.”

”Olisi kiva, jos täällä jatkossakin olisi jotain musiikkiesityksiä ja lapsille pientä puuhaa.”

Tule sellaisena kuin olet

Päivän tärkein hetki koitti, kun piispa Jari Jolkkonen siunasi tilan käyttöön.

”Arkki on turvapaikka, jonne saa tulla pakoon maailman murheita.”

”Tämä on myös kutsuntapaikka, jossa seurakunta kutsuu reserviläisiä palvelukseen. Täällä voi siis ilmoittautua mukaan vapaaehtoistyöhön.”

”Niin ikään Arkkiin saa tulla murheidensa kanssa.”

Myös Jolkkonen viittasi puheessaan Arkin esikuvaan, Nooan arkkiin.

”Siellä oli tilaa erilaisuudelle. Samoilla linjoilla jatkaa tämäkin Arkki. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.”

Reserviläiset ovat jo vastanneetkin pitkin syksyä Arkin kutsuun.

”Hyvin innokkaasti on ilmoittauduttu vapaaehtoisiksi päivystämään tänne”, Arkin vapaaehtoistyötä koordinoinut diakoniatyöntekijä Mari Mertanen iloitsi.

”Ja mikä mukavinta, joukossa on myös nuoria. Lisäväki on silti edelleen tervetullutta.”

HELI HARING teksti

TUIJA HYTTINEN kuvat

Lue lisää Arkin sivuilta.