Siilinjärvi uudisti verkkosivut

Siilinjärvi uudisti verkkosivut

26.6.2019

Teksti: Sini-Marja Kuusipalo

Siilinjarvenseurakunta.fi toimii nyt kirkon yhteisellä alustalla. Verkkosivuilla kerrotaan monipuolisesti seurakunnan toiminnasta ja palvellaan seurakuntalaisia arjen ja juhlien kysymyksissä.

Verkossa voi jättää yhteydenottopyyntöjä, ilmoittautua ryhmiin ja tutustua seurakunnan tiloihin sekä saada hengellistä sisältöä elämään. Uusilla verkkosivuilla kerrotaan myös hallinnosta ja taloudesta.

Sivuston sisältörakenne voi olla jo monelle käyttäjälle tuttu muiden luterilaisen seurakuntien sivuilta, sillä sivut on toteutettu Suomen ev.lut. kirkon yhteisellä Lukkari-julkaisujärjestelmällä. Sitä käyttää tällä hetkellä yli 240 seurakuntaa Suomessa – nyt myös Siilinjärvi. Kuopiossa Lukkari on ollut käytössä reilut kolme vuotta.

Eri-ikäisten seurakuntalaisten toimintaan voi tutustua Tule mukaan -sivuilta, joilta pääsee myös ilmoittautumaan verkossa esimerkiksi leireille, kerhoihin ja rippikouluun. Menovinkit löydät Tapahtumista. Tilaisuuksia voi hakea ajankohdan, tapahtumaluokan tai sanahaun mukaan. Ristiäisiä, häitä, hautajaisia ja kirkollisia juhlia järjestävä saa Perhejuhlat-sivuilta selkeät ohjeet juhlan järjestämiseen ja asiointiin.

Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot ovat yksi verkkosivujen haetuimmista tiedoista, sivuilta löytyvät myös luottamushenkilöstön yhteystiedot saa näiltä sivuilta. Info ja asiointi -sivuilta löytyvät virkatodistuksen tilaaminen ja muut kirkkoherranviraston palvelut, tilavuokrausasiat sekä kirkkovaltuuston ja -neuvoston pöytäkirjat, talouden asiakirjat ja tiedotteet.

Seurakunnan diakonia on esitelty Apua ja tukea -sivuilla, ja voit ottaa yhteyttä Pyydä apua -lomakkeella. Palautetta ja rukouspyyntöjä voi jättää verkossa.

Tiloihin tutustumista helpottavat monipuoliset esittelyt, valokuvat ja hinnastot sekä karttalinkit. Hautausmaiden tiedot, hautapaikka- ja haudanhoitohinnastot löytyvät kätevästi verkkosivuilta.

Osallistu-sivuille on koottu erilaisia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Tutki uskoa -sivulta pääsee tutustumaan luterilaiseen uskoon.
'

Kirkon yhteinen julkaisualusta mahdollistaa yhteisten sisältöjen käytön seurakuntien kesken. Sivujen käyttö onnistuu erilaisilla laitteilla.

Siilinjärven seurakunnan edellinen suuri verkkosivu-uudistus toteutettiin vuonna 2012.