Syyrian lasten avuksi

Syyrian lasten avuksi

Kuopion konservatoriossa laulua opiskeleva Katja Rajaniemi on yhtenä solistina Pro Alava -konsertissa Alavan kirkossa sunnuntaina 24.11. klo 18. Tuotto menee Syyrian lasten auttamiseen.

Mitä hyväntekeväisyys sinulle merkitsee?

”Se tuo mieleeni ensimmäisenä sen, että tekee jotain hyvää ilman oman edun tavoittelua. On erilaisia hyväntekeväisyyskohteita, -tapahtumia sekä tapoja tehdä hyvää, mutta ennen kaikkea voi pienillä teoilla ilahduttaa toista. Opiskelujen ohella olemme käyneet esiintymässä mm. vanhainkodeissa ja kehitysvammaisten kouluilla sekä tehty erinäisiä kaikille avoimia virkistyspäiväkonsertteja. Erityisesti näissä paikoissa huomaa, kuinka paljon musiikki voi antaa ja tuottaa iloa.”

Mikä esiintymisessä ja musiikissa on parasta?

”Musiikki saa tuntemaan minut vapaaksi, erityisesti laulaminen. Se on kuin oma turvapaikka, jonka tietää pysyvän aina elämässä. Laulaminen on myös tietynlainen terapiamuoto, jonka kautta voin ilmaista tunteitani, toteuttaa itseäni ja kasvaa. Esiintyminen on yksi tämän alan parhaista puolista, kun pääsee ylittämään omia rajojaan, tuntee elävänsä täysillä ja herättämään tunteita.”

Millä mieli olet mukana auttamassa laulamalla?

”Alavan kanttori Ossi Jauhiainen pyysi minut mukaan tähän konserttiin ja lähdin innolla joukkoon hyvän asian puolesta. On hieno tilaisuus päästä esiintymään kuoron ja jousiorkesterin sekä muiden hienojen artistien kanssa samalle lavalle. Lähden ilman muuta tulevaisuudessakin mukaan vastaaviin tilaisuuksiin, kun niitä tarjoutuu. Olen miettinyt aikaisemmin myös muita ammattivaihtoehtoja musiikin ohelle ja silloin tärkeäksi nousi se, että haluan tehdä jotain, millä olisi elämässä oikeasti merkitystä.”

Mitä ajatuksia konsertin avustuskohde herättää?

”Tuotto menee Syyrian lapsille, jotka ovat joutuneet luopumaan paljosta kotimaan levottomuuksien vuoksi ja elävät nyt pakolaisina. Sen lisäksi heiltä puuttuu selviämiseen elämän perusedellytyksiä, joita me voimme antaa tämän konsertin avulla edes joillekin onnellisille. On tärkeä muistaa, että pienetkin teot voivat olla suuria ja merkityksellisiä. Kun itsellä on kaikki kunnossa, ei tule usein ajatelleeksikaan sitä, mitä ei näe. Siksi on hyvä aina välillä kartoittaa tilannetta ja miettiä, mikä elämässä on tärkeää.”

HANNA KARKKONEN | teksti ja kuva