Arkin ovet aukeavat pian

Arkin ovet aukeavat pian

Kuva Tuija Hyttinen

Seurakunnan uuden toimitilan avajaisia vietetään marraskuun lopussa

Kaikki alkaa olla valmista kauppakeskus Apajassa sijaitsevassa Arkissa. Tila on kalustettu, työntekijät ja vapaaehtoiset ohjeistettu – enää odotellaan vain virallisia avajaisia.

”Toivomme, että Arkki olisi hengähdyspaikka keskellä arkea”, Arkin työryhmän puheenjohtaja, Männistön seurakunnan kirkkoherra Aulikki Mäkinen tiivistää.

Arkissa on sen aukioloaikaan aina tavattavissa seurakunnan työntekijä ja vapaaehtoinen.

”Jokaisella seurakunnalla on nimetyt työntekijänsä, jotka vuorollaan päivystävät paikan päällä. He ovat pappeja tai diakoniatyöntekijöitä.”

Mäkisen mukaan myös vapaaehtoisia on ilmoittautunut ilahduttavan paljon mukaan.

”Mutta lisäväki on toki tervetullutta, että saadaan vuorot pyörimään sujuvasti.”

”Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja koulutetaan tehtävään.”

Seurakunnan kasvot

Mäkinen korostaa vapaaehtoisten tärkeyttä Arkin toiminnan pyörittämisessä.

”He ovat seurakunnan kasvot yhdessä työntekijöiden kanssa. Seurakunnan ulostulo ei voi olla vain työntekijävetoista, sillä seurakuntahan muodostuu meistä kaikista.”

Arkin toiminta muotoutuu ajan myötä sen mukaan, millaista palautetta kävijöiltä saadaan. Tässä vaiheessa on tarkoitus, että Arkissa voi muun muassa varata seurakunnan tiloja perhejuhliin, ostaa Toisenlaisia lahjoja ja saada laajemmin tietoa seurakunnan toiminnasta.

”Tavoitteena on olla niin matalan kynnyksen paikka, että kuka tahansa voi pistäytyä levähtämään ja juttelemaan ilman sen kummempaa virallista syytä.”

”Haluamme itsekin oppia tästä konseptista jotain uutta: mihin seurakuntalaiset meitä tarvitsevat ja mitä seurakunnan toiminta voisi tässä ajassa olla.”

Avajaispäivänä piispa Jari Jolkkonen tulee siunaamaan tilan käyttöön, oman tervehdyksensä esittää myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen.

HELI HARING

Arkin avajaiset la 30.11. klo 10 alkaen.