Ei ole päätöksiä yt-neuvotteluista

Ei ole päätöksiä yt-neuvotteluista

Kuopion seurakunnissa ei ole päätetty yt-neuvotteluista ja kaikki henkilöstöleikkaukset rauhoitetaan vuoden 2014 ajaksi. Keinoja talouden tasapainottamiseen kuitenkin etsitään.

Savon Sanomien keskusteluun nostama asia levisi torstain aikana iltapäivälehdistöön ja STT:n kautta koko maahan. Saman päivän Kotimaa -lehteen haastateltu Kuopion ev.lut. seurakuntien hallintojohtaja Timo Korhonen, joka kommentoi myös Savon Sanomille aihetta, kuitenkin vakuuttaa taloustilanteen olevan hyvä.

Seurakuntien viestintä tavoitti Korhosen kertomaan, mistä oikein on kysymys, mikä on totuus? ”Kuopion seurakunnissa ei ole päätetty yt-neuvotteluista. On yritetty luonnollisen poistuman kautta säästää ja 30 virkaa on jo vähennetty vuodesta 2006. Säästövelvoite on kuitenkin neljä miljoonaa euroa vuositasolla, mihin pitäisi päästä vuoteen 2022 mennessä. Olen avannut jo pitkään pohdintaa siitä, että kaikkea ei voi kiinteistöistäkään säästää vaan jossakin vaiheessa on mietittävä myös henkilöstöä.”

Luottamusmiehet ja seurakuntien valtuutetut ovat pohdinnoista tienneet. Henkilöstölle hallintojohtaja Timo Korhonen lähetti perjantaina sähköpostiviestin, jossa hän selvittää ja rauhoittaa tilannetta, jossa ei ole oleellista muutosta aikaisemmin tiedossa olleisiin säästöpaineisiin.

”Kiinteistöjen korjausvelka on päässyt kasvamaan, kun investointeja on lykätty. Täysin ilman seiniä ei kuitenkaan voi toimia. Hyvä, että keskustellaan tosissaan, mutta olen vain itse pohdiskellut, mitä tarkoittaa se, jos taloustilanne ei kohene eikä luonnollinen poistuma riitä säätövelvoitteisiin. Toimintakuluista on pakko säästää, jotta vuosikate turvataan”.

Yt-neuvotteluja seurakunnissa on jo käyty ainakin Leppävirralla ja Hämeenlinnassa.

ULLA REMES