Vapaaehtoisena Suurella Sydämellä

Vapaaehtoisena Suurella Sydämellä

Kiinnostaisiko lipaskeräys? Olisitko kaveri yksinäiselle? Vapaaehtoisille on nyt monenlaista työtä tarjolla seurakunnissa.

Kuopion seurakuntien Suurella Sydämellä -nettipalvelu on ollut auki taas syyskuun alusta alkaen. Sivujen kautta on mahdollista ilmoittautua mitä erilaisimpiin vapaaehtoistöihin. Tällä hetkellä avoimia paikkoja on reilu neljäkymmentä.

”Paikkojen määrä elää koko ajan. Vapaaehtoisia tarvitaan niin yksittäisiin tapahtumiin, kuin pidempiaikaiseenkin toimintaan. Nyt haetaan muun muassa lipaskerääjiä ensi lauantain Nenäpäivää varten”, vapaaehtoistyön koordinaattori Annu Paulus kertoo.

Lipaskerääjien lisäksi tällä hetkellä olisi tarvetta myös kirkkokahvittajille, perhekerhomummeille ja -ukeille sekä Yhteisvastuu 2014 -keräyksen ideoijille.

Suurella Sydämellä -palvelun kautta voi myös pyytää apua.

”Sieltä löytyy erillinen Pyydä apua -osio, jossa voi selvittää avuntarvettaan ja saada yhteyden diakoniatyöntekijään.”

Arkki kutsuu

Paulus rohkaisee kaikkia kiinnostuneita täyttämään ilmoittautumiskaavakkeen palvelun nettisivulla.

”Ilmoittautumisen jälkeen hakijaan otetaan yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse.”

Netti ei suinkaan ole ainoa mahdollisuus päästä mukaan.

”Voi olla yhteydessä suoraan omaan seurakuntaansakin. Sieltä löytyy henkilöitä, jotka ovat perehtyneet Suurella Sydämellä -palveluun.  Myös minun kauttani voi kysellä paikoista ja ilmoittautua mukaan.”

Kuopiolainen Paula Korhonen on aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä.

”Jäin pari vuotta sitten pois työelämästä ja mietin, että mitähän keksisin siihen tilalle.”

”Olen ollut vapaaehtoisena lähetyskauppa Vakassa. Suurella Sydämellä -palvelukin on jo tuttu, sillä olin sen kautta mukana Kuopion Kirkkopäivien vapaaehtoishommissa.”

Vakka sulkee ovensa vuoden lopussa, mutta Korhosella on jo uudet kuviot mielessä.

”Olen hakenut vapaaehtoiseksi seurakunnan uuteen toimipisteeseen Arkkiin, joka avautuu kauppakeskus Apajassa. Sieltä varmasti löytyy mukavaa tekemistä.”

HELI HARING

Lisätietoja: www.kuopionseurakunnat.fi tai Annu Paulus puh. 040 4848468, **@**