Vaikuta kirkon tulevaisuuteen

Vaikuta kirkon tulevaisuuteen

29.8.2018

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on käynnissä. Oman seurakunnan ehdokkaaksi voi asettua 17.9. saakka. Nyt halutaan panostaa erityisesti monipuolisten ehdokkaiden saantiin. Seurakuntien tulevat päätökset vaativat monenlaista osaamista ja kiinnostusta vaikuttaa seurakuntien tulevaisuuteen.

Vaalien teema on #minunkirkkoni. Tehokkain tapa tehdä kirkosta oman näköinen ja vaikuttaa oman seurakunnan päätöksiin, on pyrkiä luottamushenkilöksi seurakunnan päättäviin elimiin.

Ehdokkaaksi voi asettua liittymällä jo olemassa olevalle ehdokaslistalle tai perustamalla oman valitsijayhdistyksen, johon kuuluu vähintään 10 seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Käytännön ohjeita ehdokkaaksi ryhtymisestä saa oman seurakunnan toimistosta. Seurakuntavaalit.fi -sivuilta löytyy runsaasti konkreettisia neuvoja ja tietoa siitä, mitä luottamushenkilöt tekevät seurakunnissa.

Hyvien ehdokkaiden saaminen vaatii myös hyviä ja kiinnostavia valitsijayhdistyksiä. Valitsijayhdistyksen vaaliohjelman selkeydellä ja läpinäkyvyydellä on suuri merkitys niin ehdokasasettelussa kuin äänestyksessä. Valitsijayhdistysten kannattaa miettiä jo perustamisvaiheessa ja viestiä selkeästi ne teemat, joita yhdistys ajaa ja joiden takana sen edustajat ovat.

Seurakuntavaalien tärkeät päivämäärät

• Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018