Auttava musiikki

Auttava musiikki

Kuva Hanna Karkkonen

Jarmo Puukko LC-Kuopio Kalakukosta ideoi pari vuotta sitten hyväntekeväisyyskonsertin. Marraskuussa kolmannen kerran järjestettävän kirkkokonsertin tulot menevät vammaisten auttamiseen.

Miten innostus hyväntekeväisyyteen lähti?

”Klubissa on autettu vammaisia lapsia ja nuoria sen perustamisesta, vuodesta 1981 lähtien. Kun tulin mukaan, sitä kautta tutustuin toimintaan, joka oli uutta itselleni. Huomasin, miten paljon vammaiset tarvitsevat monenlaista apua ja että heidän puoliaan haluan pitää.”

Miten koet auttamisen?

”Vaikka projektin vetäminen vie paljon aikaa, niin hyväntekeväisyyteen liittyvistä tilaisuuksista lähtiessä on aina hyvä mieli. Tossutansseissa huomasin, miten musiikki on näille lapsille tärkeää. He nauttivat joka sävelestä. Olen huomannut, että pienikin apu on tärkeää. Nykypäivänä taloudellisen tilanteen ollessa huono, uskon vapaaehtoistoiminnan ja hyvän tekemisen lisääntyvän. Monia ideoita on siihen, miten voisimme auttaa enemmän, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.”

Mitä tuotoilla tehdään?

”Vammaisia lapsia ja nuoria olemme vieneet esimerkiksi ratsastamaan. Olemme järjestäneet vuosittain tossutanssit. Esimerkiksi viime keväänä järjestetyissä tansseissa Petosen Pinarilla osallistujia oli vajaat 200. Olemme myös tukeneet huumepysäkkiä.”

Millainen konserttia itse odotat Pyhän Johanneksen kirkkoon 20.11. klo 19?

”Tenorit Ossi Jauhiainen ja Veli-Pekka Varpula sekä säestäjä Heikki Mononen kajauttavat komeasti tunnettuja sävelmiä. Itse odotan erityisesti uruilla soitettua Finlandiaa. Myös kappaleet Granada ja Lumienkeli ovat upeita. On kiitollista nähdä, kun ihmiset tulevat kirkkoon, hetkeksi istahtavat rauhoittumaan, ehkä aistimaan jotain jo joulun tunnelmasta. Hyvää mieltä siis jokaiselle, niin konserttiin osallistuvalle kuin autettaville.”

HANNA KARKKONEN