Kirkko SuomiAreenalla

27.6.2018

Teksti:

Kuva: Tuija Hyttinen

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänäkin vuonna näkyvästi mukana yhteiskunnallisessa SuomiAreena-kesätapahtumassa 16.–20.7. Porissa. Kirkon oman SuomiAreena-ohjelman kantavana aiheena on yhteiskuntarauha.

Kirkko järjestää maanantaista torstaihin Piispan iltahetki -keskustelutilaisuudet, joissa piispat haastattelevat vieraita päivänpolttavista aiheista.

Maanantaina 16.7. Kuopion piispa Jari Jolkkonen haastattelee pääministeri Juha Sipilää politiikan iloista ja kivuista teemalla Kannattaako politiikkaan lähteä haukuttavaksi?

Tiistaina 17.7. piispa Kaarlo Kalliala haastattelee kirjailija Pauliina Rauhalaa ehdottomuuden kulttuurista Mistä kumpuaa uskonnollinen ja yhteiskunnallinen ehdottomuuden kulttuuri? -nimisessä iltahetkessä.

Keskiviikkona 18.7. teemana on Olemmeko turvassa? Silloin keskustellaan turvallisuudesta niin yksittäisen ihmisen kuin yhteiskunnan näkökulmasta. Mikkelin piispa Seppo Häkkisen vieraana on Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen.

Torstaina 19.7. aiheena on Ilmasto muuttuu – muutunko minä? Arkkipiispa Tapio Luoma haastattelee Maailman Ilmatieteen järjestön pääsihteeriä Petteri Taalasta elämäntapojen vaikutuksista ilmastoon.

Minun kirkkoni -seurakuntavaaliteltalla kävijä pääsee kertomaan, millainen on hänen kirkkonsa ja tutustumaan siihen, miten ja mihin seurakuntavaaleissa voi vaikuttaa.

Koko ohjelma kirkon tapahtumista SuomiAreenalla