Kuule historia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Kuule historia

30.5.2018

 

Kuva: Tuija Hyttinen

Huumaavaa tuomien tuoksua, ilma sakeana lintujen laulua. Lähellä rapisee kuusen oksa oravan alla ja saniaiset uhkuvat notkeaa energiaa. Joku kuuluu nähneen jopa nokkavarpusen. 

Hautausmaa on loistava paikka rauhoittua, mietiskellä, muistella, vaikka omia läheisiä ei juuri sillä pyhällä maalla olisikaan. Jos haluaa kuulla, millaisia ihmisiä kaupungissa on elänyt, voi hakeutua opastetuille hautausmaakierroksille. Yli 20 vuotta kävijöille on avattu historiaa ihmisten, muistomerkkien tai vaikkapa kasvien näkökulmista. Uusin teema on taiteilijoiden esittely, jota avaa yhteistyössä Kuopion taidemuseon kanssa intendentti Marianna Huttunen

Linja-autoasemalta lähdettäessä ollaan vanhimmassa osassa 150-vuotiasta Kuopion Isoa hautausmaata: ensimmäinen alueen hautakivi on suuri luonnonkivi rautalaatalla. Sen alla lepää Eero Salmelainen, Suomen kansan satujen ja tarinoiden kerääjä ja julkaisija. Läheltä löytyvät myös Suomen surullisimman runoilijan Kaarlo Kramsun hauta, Suomen myydyimmän lastenkirjan Pikku-Marjan tarinoiden kirjoittajan Laura Latvalan hauta ja Suomen ensimmäisen eläinlääkärin Mårten Lindforsin hauta, joita esitellään Nina Pellin kierroksella. 

Entä mistä kertoo yksi pitkäaikaisimmasta oppaista Helena Riekki ja kuka on haudattu Minna Canthin viereen?

Katso hautausmaakävelyjen tarjonnasta itseäsi kiinnostava kierros: linkki kaikkiin kesän 2018 kävelykierroksiin.