Herran ylistys pisti mopot pärisemään
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Herran ylistys pisti mopot pärisemään

30.5.2018

Teksti: Maiju Korhonen

Kuvat: Timo Hartikainen

Mopojen kaasutus kuului varmasti kirkon pihalta perille asti. 

Oli kirpeä huhtikuinen kevätilta Kallaveden kirkon alapihalla. Kymmenkunta mopoa seisoi siistissä rivissä kirkon vieressä. Parikymmentä seurakuntalaista kuunteli, kun pappi Oona Huttunen piti hartausta. 

Vaikka puhe oli kevyt, niin asia oli painava. 

”Mopokirkko on hartaus, jossa toivomme Jumalan siunausta kaikille mopoilijoille ja kaikille niille kilometreille, mitä nyt tulevan kesän aikana mopoilla, kevyillä moottoripyörillä ja skoottereilla ajetaan”, Huttunen sanoi.

Itsekin voi vaikuttaa turvallisuuteensa 

Täysin uusi ilmiö kaksipyöräisten omistajille suunnattu mopokirkko ei ole. Moottoripyöräilijöiden messuja ja hartauksia on ollut aiemminkin. Mopokirkko on nuorisotyön näkemys niistä. 

”Minäkin olin teini-ikäisenä tosi kova mopoilija. Tänään tosin en tullut tänne mopolla, sillä minulla ei ole nykyään sellaista.” 

Myös mopokirkkoidean Kallaveden seurakuntaan tuonut erityisnuorisotyönohjaaja Pekka Asumaa on aikoinaan taittanut työ- ja vapaa-ajan matkaa moottoripyörällä. Lapsiperhearjen myötä kuljetusvälineeksi vaihtui auto. 

”Ajattelimme, että tämmöinen kevyenliikenteen siunaus voisi muistuttaa mopoilijoita siitä, että itsekin voi vaikuttaa omaan turvallisuuteensa liikenteen seassa. Lisäksi ainakin Kallaveden seurakunnan strategiassa sanotaan, että seurakuntalaisille tulisi järjestää erimuotoisia jumalanpalveluksia ja hartauksia perinteisten lisäksi”, Asumaa sanoo. 

Vapaaseen tilaan helppo tulla 

Vaikka tilaisuuteen olivat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, se oli selkeästi suunnattu rippikouluikäisille nuorille. Tapahtumassa käynnistä riparilaiset saivat merkinnän riparikorttiinsa. Esimerkiksi Joni Pomell, 14, oli tullut tapahtumaan ensisijaisesti merkinnän vuoksi. Hän totesi pitäneensä erityisesti tilaisuudessa esiintyneen nuorten bändi Muurari Rabbit’sin musiikkiesityksistä. 

”Tällaiseen vapaaseen tilaisuuteen on kivempi tulla, kun ei tarvitse istua kirkossa paikallaan kuuntelemassa”, hän tuumasi.

Tom Räsänen ajoi mopo-kirkkoon Yamaha Aerox -skootterilla.

Mopokirkon sisältö oli perinteinen, tosin mopokirkkoon sovitettu. Oli laulua, Raamatun teksti, rukous ja siunaus. Välillä kuunneltiin nuorten bändin menevää musiikkia. Mopokirkko huipentui Herran ylistykseen, joka tällä kertaa tapahtui mopojen välityksellä. Papin ilmoittamassa kohdassa kaikki kymmenkunta mopoa pärähti käyntiin. Kaasutus kuului varmasti perille asti. 

Mopokirkko järjestettiin yhteistyössä mopoilevien nuorten kanssa. Yksi tapahtuman järjestäjistä oli jo pari vuotta sitten oman rippikoulunsa käynyt, ja edelliskesänä isosenakin toiminut Tom Räsänen, 16. Aktiivinen nuori nähtiin myös osana bändiä. 

”Tulin tänne Yamaha Aerox -skootterilla. Odotan saavani tältä illalta turvallista ja iloista mieltä”, Räsänen jutteli.