Piispat vetoavat rauhan puolesta 
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Piispat vetoavat rauhan puolesta 

30.5.2018

Kuva: Tuija Hyttinen

Arkkipiispa Kari Mäkinen, Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo ja Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vetoavat yhdessä Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffanssonin kanssa, että väkivalta saadaan loppumaan ja rauhanomainen ratkaisu Palestiinassa ja Israelissa löytyy.

”Olemme järkyttyneinä seuranneet väkivaltaisuuksien kärjistymistä Israelissa ja Gazan rajalla. Tuomitsemme Gazan rajan mielenosoittajia vastaan osoitetun suhteettoman voimankäytön. Tähän mennessä väkivaltaisuuksissa on kuollut 60 ja haavoittunut yli 2000 palestiinalaista.” 

Vetoomuksessa muistutetaan, että Suomi on yhdessä EU:n kanssa sitoutunut etsimään alueelle ratkaisua, joka perustuu kahden elinkelpoisen valtion rauhanomaiselle rinnakkainelolle. 

”Kehotamme Luterilaisen maailmanliiton tavoin kansainvälistä yhteisöä etsimään uudella päättäväisyydellä rauhanomaista ratkaisua konfliktiin. Vetoamme, että Suomi edistäisi ihmisoikeuksien ja kansainvälisen oikeuden kunnioittamista.” 

Piispat ja Steffansson myös antavat täyden tukensa Jordanian ja Pyhän Maan evankelisluterilaiselle kirkolle, joka ponnistelee vaikeassa tilanteessa oikeudenmukaisen rauhan ja sovinnon puolesta Jerusalemissa ja Lähi-Idässä. 

Palestiinalaistaustainen Jordanian ja Pyhän Maan evankelisluterilainen kirkko (ELJCHL) on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kumppanuuskirkoista. Sillä on yhteistyösopimus Kuopion hiippakunnan ja Suomen Lähetysseuran kanssa.