Keskusseurakuntatalo jää nykyiseen käyttöön

Keskusseurakuntatalo jää nykyiseen käyttöön

Kuva Kirkko ja koti -lehden arkisto

Yhteinen kirkkoneuvosto teki päätöksen, että toistaiseksi keskusseurakuntatalo pidetään nykyisessä käytössä.

Kuopion seurakuntayhtymän kiinteistöstrategian mukaan keskusseurakuntatalon tulevasta käytöstä on laadittu selvitys tämän vuoden aikana. Lopullinen selvitys sisälsi kuusi eri vaihtoehtoa ja niiden kustannuslaskelmat.

Yhtenä päätavoitteena oli selvittää kiinteistön muuttaminen vanhusten palveluasunnoiksi. Myös koko kiinteistön myyminen oli mahdollinen vaihtoehto.

”Tämähän on hyvällä paikalla ja rakennusoikeuttakin jäljellä”, hallintojohtaja Timo Korhonen huomauttaa.

Seurakuntayhtymän selvitystyön ohjausryhmä perehtyi eri vaihtoehtoihin ja päätyi esittämään, että mikään niistä ei ole taloudellisesti tai teknisesti jatkokehittämisen arvoinen.

Autopaikat lunastetaan

”Nykyisessä käytössä ylläpitokustannukset ovat hyvin alhaiset”, Korhonen selvittää.

”Lisäksi keskusseurakuntatalo on vasta 35 vuotta vanha, joten se ei vielä ole peruskorjausiässä. Tarpeen mukaan teemme pienempiä korjauksia.”

Koska tilanne säilyy ennallaan, joutuu seurakuntayhtymä nyt myös lunastamaan puuttuvat autopaikat. Määräysten mukaan keskusseurakuntatalon kokoisella kiinteistöllä on oltava 104 autopaikkaa. Edessä on 52:n lisäpaikan lunastaminen.

”Olemme kaupungin kanssa sopineet, että maksamme autopaikat vielä tämän vuoden puolella.”

Selvityksen keskusseurakuntatalon tulevasta käytöstä laativat Pöyry Finland Oy:stä diplomi-insinööri Heikki Taimisto, arkkitehti Erja Koponen, insinööri Jarkko Karvonen ja aluejohtaja Panu Kangasniemi.

HELI HARING