#silmätristissä ja Sanallista-hartaus 28.3.2018
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

#silmätristissä ja Sanallista-hartaus 28.3.2018

28.3.2018

Kuva: Tuija Hyttinen

Teksti: Reijo Leino, Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra

Kristus on ylösnoussut 

Matt. 28:7–8

”Tulkaa katsomaan, tuossa on paikka, jossa hän makasi. Menkää kiireesti sanomaan hänen opetuslapsilleen: ’Hän on noussut kuolleista.’”

Kohti valoa 

Päivä pitenee, ilma lämpenee ja valo lisääntyy – elämme orastavan kevään aikaa. Nämä luonnon muutokset herättävät toivoa ihmisen mieleen. Kotimainen luonto monine vivahteineen on melkoinen rikkaus meille pohjoisen asukkaille. Aina on edessä jotain uutta odotettavaa. Kaikilla vuodenajoilla on jotakin hyvää annettavana meille jokaiselle. 

Valo ja pimeys, kylmyys ja lämpö vastakohtapareina täydentävät ja rikastuttavat toisiaan. 

Kirkkovuodessa me elämme paastonajassa. Valmistaudumme kohtaamaan piinaviikon ja sitä seuraavan pääsiäisen vastakohtaiset tunnelmat tuskasta ja pelosta riemuun ja toivoon. 

Palmusunnuntaina 25.4. valmistaudumme hiljaiseen viikkoon, mutta jo tuona sunnuntaina siirrymme kesäaikaan. Hiljaisen viikon alkaessa mielemme täyttää toivo tulevasta, toivo valosta ja lämmöstä, kesää kohti kulkemisesta. 

Tätä voimakkaita tunteita nostattavaa aikaa voimme yhdessä turvallisesti elää kotiseurakuntiemme moninaisissa pääsiäisenajan tapahtumissa. Paaston, piinaviikon ja pääsiäisen tapahtumat muistuttavat meitä siitä, että synkkyydenkin hetkellä meille jää toivo paremmasta. Ahdistuksenkin keskellä meillä on turva Kristuksen ylösnousemuksessa.