Korkeimman kannustus pelimiehille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Korkeimman kannustus pelimiehille

31.1.2018

Teksti: Luottamushenkilö Markku Hyvärinen

Perinteistä ajatusmallia on se, että vahvat yksilöt tekevät myös joukkueesta paremman ja tuovat menestystä. Yhdessä olemme enemmän. Mutta tämä ei yksin riitä – tarvitaan vielä innostusta. Sisäinen palo ja innostus voittavat helposti pelkän lahjakkuuden.

Toiseksi tarvitaan hyviä pelimiehiä, jotka ovat yhteistyöhaluisia ja –kykyisiä, eivät itsekkäitä vaan valmiita uhrautumaan oman joukkueen eteen. Ensimmäinen asia ei ole oma vaan joukkueen menestys. Loppujen lopuksi menestystä on se, mitä olet tehnyt muiden puolesta ja muiden onnistumiseksi.

Omaa joukkuetoveria autetaan onnistumaan – jos hän on lähellä saavuttaa mestaruussarjan maalintekijäkuninkuuden, hänelle syötetään vielä maaliviivalta. Erinomainen näyte joukkuepelin toimivuudesta oli silloin, kun KuPSin voitettua Suomen mestaruuden 1966 joukkuetoverit päättivät tehdä Markusta maalikuninkaan, eivätkä sille mahtaneet Kai Pahlman, Arto Tolsa tai kumppanit mitään.

Mutta aina ei voi onnistua. Välillä tulee musertavia tappioita ja vastoinkäymisiä, joista selviytyminen tuntuu ylivoimaiselta. Oheinen rukous on kantanut läpi synkimpien hetkien:

”Kun Korkein kerran tarkastaa sun pistetiliäs, ei kysykään hän voittajaa vaan pelimiehiä.”