Lupauksia uudelle vuodelle

Lupauksia uudelle vuodelle

31.1.2018

Kolumni | Jenni Niskanen

Uuden vuoden alkaessa useimmat meistä haluavat muuttaa jotakin elämässään. Vuosi sitten päätin pitää parempaa huolta itsestäni, lisäsin liikuntaa ja tein parannuksia ruokavalioon. Viimeiset viisi vuotta ovat olleet toimintaa täynnä ja pienten lasten äitinä ei juurikaan ole jäänyt aikaa levätä kunnolla. Lupaukseni myötä lopetin selviytymisajatuksella eteenpäin puskemisen, annoin tilaa omille tuntemuksilleni ja silloin iski myös kolmenkympin kriisi.

Tunteiden turruttamisen tai väistelyn sijaan olen opetellut kohtaamaan omia tunteitani. On vaatinut rohkeutta kohdata ne välillä itkien, välillä nauraen. Pakkopositiivisuuden olen halunnut unohtaa ja antaa itselleni mahdollisuuden tuntea aidosti ja pyrkinyt löytämään uskallusta puhua myös vaikeista aiheista. Olen myös pyrkinyt hyväksymään keskeneräisyyteni ja olemaan itselleni armollisempi. Asioiden käsittelyn myötä olen saanut uusia oivalluksia ja syvyyttä asioiden ymmärtämiseen. Koen myös, että vaikka tunteiden ja vaikeiden asioiden kohtaaminen aiheuttaa kipuilua, auttaa rehellisyys kirkastamaan uupumuksen keskellä haalenneet värit ja myös ilon tunteet tuntuvat vahvempina.

Uuden vuoden lupaukseni on tuonut minulle paljon hyvää. On hyvä välillä pysähtyä kuuntelemaan itseään tarkemmin sekä käsitellä tärkeitä asioita ja tunteita. Itsensä sivuuttaminen helposti synnyttää katkeruutta. Olisikin tärkeää löytää tasapaino itsensä kuuntelemisen ja muiden huomioimisen välillä. Uskon, että tällä lupauksella vapautuu enemmän voimavaroja välittää ja auttaa myös muita paremmin. Hyvää uutta vuotta!

”On vaatinut rohkeutta kohdata omat tunteet.”